Haber

Cumhurbaşkanlığı adayı İnce propaganda konuşmasını TRT’de yaptı

Millet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı ve Genel Başkanı Muharrem İnce, “Ülkemizin bu iktidardan ve bu muhalefetten kurtulması gerektiği inancıyla her türlü zorluğu, meşakkati ve saldırıyı üçüncü bir yol olarak almak için buradayız. ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık tabloyu ortadan kaldırmak ve umudu yeniden alevlendirmek için.” söz konusu.

Cumhurbaşkanlığı adaylarının propaganda konuşmaları TRT’de yayınlandı.

İnce yaptığı konuşmada, 21 yıldır iktidarda olanların Türkiye’nin temel sorunlarının hiçbirini çözemediklerini, boş vaatlerle bir seçim daha kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Milletin devlet kurumlarına güveni kalmadığını, Merkez Bankası, TRT, TÜİK, Kızılay gibi kurumlara güvenin tarihin en düşük seviyelerinde olduğunu dile getiren İnce, bağımsız ve tarafsız yayın yapması gereken TRT’nin iktidara geldiğini söyledi. hükümetin medya organı.

“Devletin kurum ve kuralları yok edilmiş, devlet işlemez hale getirilmiştir. Ekonomi Yönetilemez hale geldi, işsizlik ve yoksulluk arttı, ülke ve halk borca ​​battı. Yanlış tarım ve hayvancılık politikaları sonucunda Türkiye kendi kendini besleyemez hale getirilmiştir.

Kontrolsüz bir göç politikası sonucunda Türkiye’nin çok büyük bir mülteci ve sığınmacı sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyleyen İnce, denetimsiz olarak Türkiye’ye girişlerine izin verilen bu mültecilerin şimdiden Türkiye’nin çok önemli bir sorunu haline geldiğini söyledi. hayatta kalma ve güvenlik.

AK Parti iktidarı döneminde liyakat ve liyakat ile makam ve görev arasındaki bağın koptuğunu belirten İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partili olmak ve biatları kayıtsız şartsız yerine getirmek her görevde kural haline geldi. Liyakat bir kenara atıldı. Ortak akıl, bilim ve tarih bilinciyle yönetilmesi gereken devlet, aceleci kararlar ve günlük politikalarla yönetilebilir hale getirildi. Bu Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemeyen iktidar gidiyor ama ‘Bu gitsin yerine ne geliyorsa’ mantığı da gerçek bir mantık değil. Biz ne hükümete karşı olduğumuz için teröristiz, ne de bu muhalefeti eleştirdiğimiz için bölücüyüz.”

“Ne Cumhuriyet, ne Millet, biz tek yola ‘Vatan’ deriz”

İnce, muhalefeti ve gücüyle Türkiye’yi bu duruma getirenlerin ülkeyi bu durumdan kurtarmasının beklenemeyeceğini söyledi.

İktidardakilerin sanki 21 yıldır iktidarda değilmiş ya da önceki vaatlerini yerine getirmiyormuş gibi yeni sözler verdiklerini, muhalefetin ise daha önce yine seçim kaybetmiş olmasına rağmen aynı yöntemlerle iktidarı devredecekmiş gibi göründüğünü belirten İnce, “O halde ne Cumhuriyet ne de Millet tek yol” dedi. Vatan diyoruz. Ne sağdan ne soldan Atatürk yolunda vatanın çıkarlarını toparlamak, milletimizin dertlerine derman olmak için söylemiyoruz.” dedi.

İnce, Atatürk’ün yolunun akıl, adalet ve ahlak olduğunu, devleti akıl, adalet ve ahlak kriterleriyle yöneteceklerini söyledi.

“Akıl” kelimesinin devlet yönetiminde hesabı doğru ve ölçülü yapmak, bilim kurallarına göre hareket etmek anlamına geldiğini belirten İnce, şöyle devam etti:

“Adalet, devletin dinidir. Adaletsiz devlet ayakta kalamaz. Devlet gerekli teftiş ve kontrol mekanizmalarını sağlayamazsa, kim yaparsa orada kar kalır” dedi. ekonomi çalışmıyor, refah artmıyor, hiçbir işte merhamet yok. Devleti yönetirken akıllı, adil ve ahlaklı olacağız. Yeniden yapılanma politikaları çerçevesinde başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere devlet kurumlarının tarafsız, çağdaş ve demokratik denetim yetkisini kullanabilmesi için gerekli düzenleme ve reformları ivedilikle yapacağız. Bağımsız, aktif, gecikmesiz ve yönlendirilmemiş bir yargı sistemi kuracağız. Yargının siyasallaşmasının kesinlikle önüne geçeceğiz. FETÖ, PKK, Hizbullah, DHKPC, DAİŞ gibi demokrasimizi, milli bütünlüğümüzü ve güvenliğimizi tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı odunsuz mücadele edeceğiz. Kamu yöneticilerinin seçiminde liyakat ve liyakat temel unsurumuz olacaktır. Her türlü ayrımcılığı sona erdireceğiz. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomi politikalarına son vereceğiz. Tüketime, israfa, borca ​​dayalı iflaslara yol açan ekonomik modelden vazgeçeceğiz.

“Hedefimiz Türkiye ekonomisini her yıl en az yüzde 7 büyütmek”

Merkez Bankası’nın para politikasını bağımsız uygulayacağını ve kamu bankalarını siyasetin etkisinden uzaklaştıracaklarını söyleyen İnce, amaçlarının Türkiye ekonomisini her yıl en az yüzde 7 büyütmek olduğunu sözlerine ekledi.

Öngörülebilir ve güvenilir bir yatırım ortamı yaratacaklarını, kaynakları üretim ekonomisine yönlendireceklerini, 5 yıl içinde en az 5 yerli markayı dünya markasına dönüştürmeyi hedefleyen Ar-Ge ve teşvik politikalarını hayata geçireceklerini belirten İnce, Türkiye’nin mülteci sorununu bir an önce çözeceklerini söyledi. Mültecileri mümkün olan en kısa sürede ülkelerine dönmeye teşvik etmek. sağlama sözü verdi.

Dış politikada ilişkileri ulusal çıkarlar doğrultusunda normalleştireceklerini, AB ile müzakere edeceklerini ve bu sürecin aksamasına izin vermeyeceklerini belirten İnce, bugün devre dışı bırakılan diplomasiyi yeniden kuracaklarını bildirdi. Devlet ve geleneklere göre. İnce şöyle devam etti:

“Eğitimi akla, bilime ve çağdaş ölçütlere dayalı olarak öğrenci odaklı yapılandıracağız, siyaseti toplum mühendisliği aracı olarak kullanmayacağız. Yükseköğrenim öğrencilerimizin yurt sorunlarını eksiksiz çözeceğiz ve öğrencilerin yurtta kalmalarını sağlayacağız.” çift ​​kişilik oda Yükseköğrenim öğrencilerimize taban fiyatının yarısına burs vereceğiz.24 Kasım’da maaş ikramiyesi vereceğiz.Sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağız.Öğretmenlerin aile bütünlüğünü sağlayacağız.Depreme hazırlığı birinci önceliğimiz olarak görüyoruz. Öncelik depreme dayanıklı binalar, depreme dayanıklı yerleşim yerleri inşa edeceğiz.Tarımsal, hayvansal üretim ve gıda güvenliği siyasetin üzerindedir.Devlet tarımsal üretimdedir.Türkiye’yi plancı,pazar düzenleyici,üretici ve koruyucu yapacağız.Açıklayacağız. Üretici, tohum tarlaya ekilmeden önce temellerini atıyor.”

“Kardeşlik, barış, huzur, refah ve sevgi yol gösterici değerlerimiz olacaktır”

İnce, kadınların çalışma hayatından siyasete hayatın her alanında hak ettikleri yeri alacaklarını, kadın ve çocuklara yönelik şiddetle etkin mücadele edeceklerini söyledi.

“Yeniden inşa etmemiz gereken bir alan da birbirine düşman edilen insanlarımızı barıştırmak. Ayrışmanın, bölünmenin, kutuplaşmanın bu ülkede yaşayan hiç kimseye fayda sağlamayacağını anlatacağız. saygın bir ülke olmak ve uluslararası camiada kaybettiğimiz güçlü konumu yeniden kazanmak, yurt içinde sağlayacağımız birlik ve bütünlükten geçmektedir.Bu nedenle kardeşlik, barış, huzur, refah ve sevgi bizim yol göstericimiz olacaktır.”

Siyasette hakka, hukuka ve bütün millete saygılı bir siyaset tarzı oluşturacaklarını sözlerine ekleyen İnce, Türkiye’nin geleceği için ortak kaygıları paylaşan, Türkiye’nin geleceği için ortak çaba göstermek isteyen herkesle birlikte yürüyeceklerini sözlerine ekledi. Cumhuriyet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu